Feb 25, 2014

Ember-állat hibridek




Leopon, liger, káma, stb., olvasgatom a különböző állatfajok keresztezéséből létrejött hibrid állatok névsorát, miközben azon töröm a fejem, hogy mi lesz a neve annak a hibridnek például, amit az ember és disznó keresztezéséből számítanak összekotyvasztani.

Abban spekulálnak ugyanis több ország szakemberei, hogy disznóba ültetve neveljenek emberi szerveket, és ezeket majd csereszervként használják utólag. Természetesen azzal a feltétellel, ha valaki belegyezését adja erre, mert ha például túléli, és utódai lesznek, akkor el kell fogadnia azt a tényt, hogy utódát megbélyegezhetik azzal, hogy nem teljesen az emberi fajhoz tartózik, de mindenképp a háziállatok csoportjába sorolják majd.
Gondolom ez az oka, hogy egyre több ország hoz olyan törvényeket, melyek betiltják a háziállatok vágását előzetes kábítás nélkül, mert az ember-állat hibridek előállítását egyelőre semmilyen törvény nem szabályozza. Ezért nyugodtan ki lehet kísérletezni a „díszembert”, vagy „emberdísz”-t egyelőre, aztán, hogy utána mi lesz, csak a Jóisten a megmondhatója, mert maguk a tudósok se tudják felmérni milyen következményei lehetnek, ezen hibridek kialakításának.

Az elnevezéseket kár lexikonban keresgélni, ezek saját kitalációk, de a hibrid fajok elnevezési technikáját alkalmaztam.
Ha valakiben több a disznórész az „díszember” lesz, és elől jár, akiben az emberből marad több, az csak amolyan emberféle díszként fogja kábán helyeselni a sok marhaságot, amit az okosnak tartott elöljáró díszek adagolnak be neki.
Egyelőre az egereknél sikeresen működik a dolog, ha ezeknek az agyába emberi embrió sejteket ültettek, úgy megokosodtak szerencsétlenek, hogy azóta már néhány egérke esszét is írt a fajának evolúciójáról!
Csudafül, az esszéíró 

Ezek nemigen jelentek meg sehol, mert arra is gyorsan rájöttek a kisegerek, hogy írásból csak a nagy-egerek tudnak meggazdagodni, kár tehát megpályázni nekik más titulust mint a templom egere.
A disznólkodásban nem tudni kié lesz az elsőbbség, Kína és Japán versengenek érte, talán jobban mint a Szenkaku szigetekért.
Pontosan nem tudni, ki hol tart, a japán tudósok annyit árultak el, hogy malacokban egy év alatt gyönyörű friss emberi szerveket tudnak kitenyészteni.
Egyik siker

 Ez azonban nem mérvadó, mert lehet, vetélytársaik már rég exportálnak hasonló árut, süldő mangalicákba palántálva, csak nem verik dobra, nehogy stresszeljék a kismalacokat.
Másik siker
Ezeket olvasgatva, egyből helyeselni kezdi az ember az állatvédelmi törvényeket, hiszen megtörténhet, hogy karácsonyra levágandó szép kis mangalicája nem is olyan disznó, mint amilyennek képzeli, hanem egy érző emberszívű hibrid.
Ezt meg kár lenne egyszerűen csak levágni, hiszen annak a vérző szívéért annyi lóvét kaphat, amivel egyből „díszemberré” válhat anélkül, hogy szervátültetést szenvedett volna.
Ez nem élte túl




No comments: