Feb 22, 2014

A mezei tapsifüles és a vegyi fegyver



Amikor vegyi fegyverről hall az ember, egyből megborzogatja a hideg, és ágaskodni kezdenek a szőrszálai, mert félnek, nehogy valamilyen vegyszer leperzselje őket.
Nem csoda hát, hogy annyi borzos embert látni manapság, hiszen hiába fésüli meg reggel a haját, mert a sok vegyes hírtől délre már úgyis összekuszálódnak hajszálai, akárcsak a gondolatai.
Mondjuk, az nem is lenne olyan nagy gond, hogy a hajszálak összeborzolódnak, ( legyen ezért felelős a szél, vagy a fodrász) de amikor az emberek gondolatait próbálják összezavarni, az annál nagyobb.
Mert ez történik manapság, szinte minden szinten úgy kavarják össze a kakit, hogy az emberek a nagy trottyantást kicsi kakának nézzék, és természetesen fordítva.
Nem akarok most lecövekelni konkrét esetek mellett, azt megteszi a média, ami aztán úgy fújja össze-vissza az eseményeket, ahogy egyesek akarják.

Amikor aztán már nem fért fejemben a sok keresztül-kasul egymásra rakott gondolat, és begyemben a kimondani-való, éppen a vegyi fegyver volt a felkapott téma, gondoltam hozzászólok én is a mezei nyúl nevében.
Nekem kell ezt megtennem, mert a nyuszi elsősorban képtelen erre, másodsorban meg csak egy pár hírmondó maradt e szapora fajból mifelénk, ezek meg annyira félénkek, hogy még a saját árnyékuktól is megijednek.
Ha magam nevében hangicsálnék, akkor bizonyára én is a béke, és az emberek ellen bevethető vegyi fegyver ellen köszörülném a torkomat, de mivel a mezei nyulacskák fogadatlan prókátora lettem, ezért az őket érintő vegyszerek hatásáról, írnék le egy-két gondolatot.
Gondolom, azzal mindenki tisztában van, a nyúl úgy szaporodik, hogy az egér se különben, és ennek ellenére egyre ritkábban látni a mezőn, szabadon ugrabugráló tapsifülest.

 Ennek az oka nem az, hogy nyúlanyó fogamzásgátlót szed, hanem az, hogy nincs kivel szexeljen, mert nyúlapó véletlenül műtrágyával dúsított sárgarépát evett.(ezek, azok a szép, hajszálra egyforma példányok, melyeket a hipermarketekben lehet vásárolni) Ettől először csak görcsei voltak, de később feladta a mezei életmódot e világon, és átvándorolt az örök vadászmezőkre, hadd legyen kire vadásszon, az oda elköltözött sok-sok indián, akikkel ugyancsak nem vegyi fegyver végzett.
Mert a mezei nyúllal sem az végzett, hiszen egy mindenféle normáknak megfelelő vegyszer, nem vegyi fegyver, ezt a bolond is tudja, nemhogy az, akinek okos telefonja van, ne tudná.

Bizonyított tény világszinten, azaz szinte az egész világon,(kivétel mondjuk a harmadik világ, ahol még az éhkoppot is megennék, bármilyen vegyszerrel fűszerezve, ha lenne) hogy mennyire egészségesek és jótékony hatásúak azok a vegyi anyagok, melyeket a mezőgazdálkodásban használnak, és pláné azok melyekkel különböző élelmiszereinket fűszerezik.
Ha ezek ne lennének, nem is tudom mi lenne, hiszen nem lenne minden murok, petrezselyem és zellergyökér egyforma, az almákban kukacok bujkálnának, a mezei nyulak meg vidáman szaladgálnának.
Nem lehetne sose jól konzervált, hónapokig elálló tejet inni, rákényszerülne az ember, hogy a frissen fejt tejet igya, ami bizonyítottan káros az egészségre, ha nem is ezen a világon, a másvilágon biztos.
Azaz biztos, hogy ott degradálódik a teste, de ha sok tartósítószerrel tömött élelmiszert eszik, akkor konzerválódik, és így megspórolja a balzsamozási költségeket, sőt még sminkelni se kell neki sose odaát. Aztán még merjen valaki, a vegyszerek ellen ágaskodni!
Ezért nem mernek a nyulak se a hátsó lábukra állni, mert azonnal rájuk bizonyítják, hogy addig nem is megy rosszul dolguk, amíg felállni tudnak. A mesék és a vegyi anyagok, amit megetetnek velük, egyel talán nem károsak, ennél sokkal károsabb a ki nem mondott igazság, és a friss fű. (amit évszázadokon keresztül rágcsáltak, és kutya bajuk se volt tőle.)

Ilyen érvekre még egy fogadatlan prókátor se tud mit mondani, és muszáj belássa, hogy valójában csak az a vegyi fegyver, amelyiknek azonnal érezni és látni a hatását(lásd szíriai képek). Amit lassan adagolnak, ahhoz hozzá lehet szokni, de még ahhoz is, amit úgy egyből az ember testébe nyomnak.(lehet az mikrocsip is)
Ez persze, csak azokra vonatkozik, akik túlélős fajták, és nem ugranak be, mindenféle okos készüléken keresztül jövő okoskodásnak.

Példaként adnám Raszputyin esetét, aki nemcsak a ciánhoz szokott hozzá, (ami igaz csak méreg volt akkoriban, és senkinek eszébe nem jutott vegyi fegyverként használni) hanem az ólmot is jól bírta, amit belelőttek. De nem bírta a puskatust, (ami természetes fából készült akkoriban), vagy a fadorongot(nem tisztázott, hogy mivel verték agyon) és a vizet, így aztán a természetes anyagok okozták halálát.
De ezzel be is fejezem, mert a végén kiderül, hogy sokkal hatásosabb bottal kergetni a nyulat, mint lelőni(lehet van aki örülne ennek), és sokkal veszélyesebbek a természetes anyagok, mint azok a vegyszerek, melyeket nem vegyi fegyverként, csak szabványozott méregként árulnak és apránként
adagolnak.

De vigyázat emberek! Mert ezektől nem csak a mezei tapsifülesnek lehetnek görcsei!

A méheknek és nekünk is!







No comments: