Jan 30, 2012

ÖRDÖGI KÖR




Úgy néz ki a helyzet, hogy születésünktől fogva egyfajta ördögi körben forgunk, hiába nem ismerjük ezt be, várjuk a szabadulást, vagy szaladgálunk szerte a világban a szabadulás reményében, mindenki saját belátása szerint. Ezért leírok egy elméletet, ami választ adhat arra, hogy elhagyhatjuk, vagy nem, és mit jelent elhagyni köreinket.
Az „ördögi kör” mint téma nagyon kevés írásban létezhet (eddig egyet sem találtam), csak hivatkozások vannak rá, hogy valaki vagy valami belekerült és nem tud szabadulni.
Talán az lehet az oka, hogy félnek az emberek ezzel foglalkozni, mert van ugye olyan közmondás, hogy: „ott az ördög ahol emlegetik”, és bizony senki nem szereti ennek a közelségét.
Pontos meghatározását tudtommal még senki nem adta meg, általában az örökkévalósággal hozzák kapcsolatba, ezért jelennek meg ilyen cím alatt különböző művészeti alkotások, melyeknek alkotói a hallhatatlanságban reménykednek.
Megpróbálok most magával az ördögi kör fogalmával foglalkozni, éspedig a vadászok által ördöggyűrűnek nevezett.....  tovább e-bookban a publo.hu kiadónál

No comments: