Jan 11, 2012

A modern háztartás = kapitalizmus vége?



Nagyon sok filozófus és gondolkodó elemezte már a kapitalizmus múltját és próbálta jövőjét megjósolni, természetesen mindegyik más-más látomást tárva elénk.
Egyeseknek igaza volt, hisz volt már vége a kapitalizmusnak sok helyen szerte a világban és van ahol a mai napig vége, igen ám, de a legtöbb helyen újra életre kelt, mintegy igazolva a feltámadás lehetőségét. Az igaz, hogy a feltámadást egyénekre szabták, de mivel egy társadalom egyénekből tevődik össze, ezért nyugodtan vonatkoztathatjuk a társadalmi rendszerekre is. Ezt arra alapozom, hogy egyes jóslatok szerint 2012. dec.21 nem a történetünk végét jelenti, hanem csak egy új társadalmi rend megjelenését, amelyik nagy változásokat hoz az emberiségnek. Ennek a milyenségét nem árulták el, nem is az a célom, hogy ezt firtassam, én csak az újraéledt kapitalizmus és az ebben divatos háztartások kölcsönhatásáról elmélkednék egy kicsit.
Az a tény, hogy a kapitalista rendszer egy piacgazdaság és a tőkére épül, gondolom mindenki előtt világos, előttem csak az sötét, hogy ha az újjászületett kapitalizmusokban egyik alapkő sincs meg, akkor miért nevezzük őket így. ..........

A teljes írás A KÁOSZ c. E-BOOK-ban a publio.hu kiadónál.




No comments: