Jan 2, 2012

A KEZDET ÉS A VÉG






Nagyon gyakran hallani manapság olyan kinyilatkozásokról, miszerint az emberiség az utolsó időket éli, jelenlegi életformájában és nemsokára bekövetkezik az, amit a Biblia meg a Korán megjósol, azaz a végítélet napja. Csak azért említem ezt a két könyvet, mert az ezekre alapuló keresztény és muzulmán vallás a legelterjedtebb, no meg az ezekből kialakult irányzatok is mind ugyanazt az ismeretlen jövőt próbálja megfejteni, amit a világvége jelent.
Úgy a kereszténység mint a muzulmán vallás tulajdonképpen egy apokaliptikus szektaként határozza meg saját magát kinyilatkozásaiban, hisz mindkettő a történelmi idő végét hirdeti, ez csak bizonytalanságot és kilátástalan jövőt jelent számomra, ha a sok fenyegetést szívemre veszem.
Kezdjük talán a kezdettel, amikor még semmi nem volt, állítják egyesek és ekkor teremté Isten a világot és váltig bizonygatják igazságukat vallásuk tanaira hivatkozva, habár a Biblia sehol nem említi, hogy Isten a semmiből teremtett volna. Ez szerintem csak arra szolgál, hogy......

A teljes írás A KÁOSZ c. E-BOOK-ban a publio.hu kiadónál.

No comments: