May 26, 2012

A Bűvös dátum: 2012 december 22



Sötétben tapogatózik mindenki e dátum körül, sokféle a vélemény róla, egyesek félnek tőle, mások nyugodtan várják, azt állítva, hogy felőlük akár holnap is lehet december 22, mert az ők szekerükön olyan jól áll a széna, hogy rúdja egyenest a mennyország kapuja felé mutat. Ezt állítják, de lelkük mélyén nem ennyire nyugodtak, hiszen senki emberfia meg nem mondhatja, melyik az a szekér amelyik elé lovakat is adnak, mert a rúd iránya szerintem nem elegendő.
A következőkben szeretném egy kicsit eloszlatni ezt a sötétséget, legalább félhomállyá varázsolni, mert teljes világosságot csak egyvalaki képes adni, gondolom tudjátok ki az.

Világvége jóslat rengeteg volt az idők folyamán, pontos dátumokkal, vagy csak úgy körülbelüli saccolásokkal, de mindez ideig egyik sem következett be. Itt még egyszer hangsúlyozom, hogy az emberiség jövőjét csak egyvalaki ismeri és nem kötötte senki orrára, ezért ne higgyetek semmilyen gurunak, jövendőmondónak vagy jósnak, mert mindegyik csak a pénzeteket akarja és halvány lila gőze sincs arról, hogy mit hoz a jövő.
Egy nagyon szemléltető példa erre Ch. Russell, aki W. Miller be nem teljesedett világvége próféciái után, ( ezt nem értem, hogy mi a csodáért nem tetszett, hogy nem jött el a világvége!)a kiábrándult adventista híveket maga köré gyűjtve, elkezdte traktálni őket a bibliai tanításokkal. Új törvényeket léptetett életbe, úgy suttyomban elferdítve egy kicsit a Biblia szavait, de csak annyira, hogy ne legyen feltűnő, alapozva tanításait a Jelenések Könyvére, átugorva a neki nem megfelelő részeket.

Eltiltotta pl. az ország zászlaja előtti tisztelgést, bálvánnyá nyilvánítva azt, a himnusz éneklést, mire fel, ha jól emlékszem 1938-ban egy náci összejövetelen Hitlerrel együtt zengték azt vidáman. Igaz, ezt már utóda tette, mert számára már eljött a világvége, igaz nem 1914-ben amikorra jósolta, hanem két évvel később.
Főbenjáró bűnnek nyilvánította pl. az okkultnak minősített tudományos írások olvasását, míg ő a keleti civilizációkból fennmaradt régi iratokból és hieroglifákból, okkult számításokkal próbálkozott világvége próféciákkal. A maja civilizáció kevésbé volt ismert akkoriban, csak az 1840-es években kezdték felfedezgetni és nem nagy jelentőséget tulajdonítottak naptárának. Természetesen egyik se jött be neki, így aztán utódaira hagyta a hamis prófétálást, akik mindeddig sikertelenül próbálkoztak, mind odább tologatva dátumokat, eközben teljesen elfelejtették, hogy mit ír a biblia a hamis prófétákról. Nem csoda, mert lefoglalta őket az óriási vagyon kezelése, amit a balga emberek jóvoltából gyűjtöttek ,és gyűjtenek, állandóan fenyegetőzve az utolsó idők közeledtével.
Rengeteg hamisnak bizonyult prófécia látott napvilágot az idők folyamán, ismertebbek, vagy kevésbé ismertek, a lényeg az, hogy egyik se teljesedett be, tehát melegen ajánlom, ne költsétek el a pénzeteket, mert nem lesz mire karácsonyi ajándékot vegyetek!!!
Rátérnék egy tudományosabb megközelítésre, a gondokat okozó Maja naptárt illetően, hadd lássuk mi is az igazság körülötte.
Aki, jobban mondva, akik reklámot akarnak maguknak és a semmiből pénzt csinálni, úgy mutatják be ezt a naptárt, mint a legprecízebb svájci órát, holott sokkal pontatlanabb mint pl. a Gergely-naptár. Míg az utóbbit 3300 évenként kell egy szökőnappal korrigálni, addig a maja naptár 52 éves periódusonként 13 napot is késik! Erre alapozzák egyesek a világvége pontos dátumát!
Tulajdonképpen egy időszámítás ciklusa ér véget e naptár szerint, úgy kb. 5000 évenként(meglehet csak eddig tudtak számolni, vagy úgy gondolták kár tovább számítani, hadd törje a fejét majd más is) és nem az idő, mint ahogy sokan tévesen hiszik. A lényeg az, hogy túl nagy jelentőséget akarnak adni egyesek, bizonyos dolgoknak, mintegy elvonva az emberek figyelmét magáról a lényegről, a káoszelmélet pillangó-effektusát alkalmazva.

Ott van például C. J. Calleman, aki a tudományos világ egyetlen képviselőjeként azt vallja, hogy a biológia, a történelem és az emberi tudatosság fejlődése a Maja naptáron alapul. Lefordítva, ez azt jelenti, hogyha e naptár ne lenne, akkor mi is ott tartanánk ahol a maják, azaz eltűnt civilizáció lennénk! Ha elsüllyedt volna e kalendárium az őserdei mocsárba és nem találták volna meg, hát bizony most vakarhatnánk a fejünket, mert se történelmünk se tudatunk!!! bizonyára szaporodni se tudnánk, mert úgy lennénk szerszámainkkal, mint a maják a kerékkel, ismernénk, de nem tudnók mire használni! No meg aztán mivel ijesztgetnők egymást, hisz nem lenne Bűvös dátumunk! Nem csodálkozom, hogy egyedül van, mert ki az az agyalágyult, aki ezt elhiszi!
Ennél már sokkal hihetőbb E. von Daniken elmélete, miszerint földönkívüli látogatóknak köszönhető, e naptár felállítása, akárcsak a Nílus menti civilizációk kialakulása. Sokan felháborodhatnak erre mondván: - igen, de a Bibliában nem így van megírva!

Ez igaz, ám az sincs megírva, hogy Isten nem-é teremtett élőlényt másfelé is a világmindenségben, csak nem nyilatkozott felőle nekünk, sőt az is meglehet, azért nem találunk rájuk, mert jól eldugta, nehogy dicső emberi gonoszságunk megrontsa őket. Nem lehetünk abban biztosak, hogy nincsenek hasonmásaink egy másik galaxisban, akik jobban viselkedve mint mi, sokkal több tudást kaptak, mert ott Éva nem szakította le az almát a fáról, megelégedett Ádám diójával, így most ők vidáman kóricálhatnak mindenfelé a világűrben, meglátogatva néha minket is. Mindennek csak maga a Teremtő a megmondhatója és más senki!
Olyan szerintem ez a dátum, mint egy lufi, addig fújják, míg majd elpukkan és semmi különös nem történik, csak a megszokott dolgok, egyesek gazdagabbak lesznek, mert sokat fújtak, mások szegényebbek, mert azt is elfújták előlük, amijük volt és az élet megy tovább.
Ezért írtam le mindezt, mert kötelességemnek éreztem, hogy figyelmeztessek minden jóhiszemű atyafit, hogy ne ugorjon rögtön a tóba, ha brekegést hall, mert meglehet abba ugrik, amelyikről van egy mondóka, mely így hangzik: „száraz tónak, nedves partján döglött béka kuruttyol...”
Aki viszont úgy érzi, hogy logikámban nincs semmi logika, az nyugodtan lendületet is vehet az ugrás előtt, de ajánlanám, hogy ne fejest ugorjon, mert ha tényleg száraz a tó és kitöri a nyakát, akkor sose fogja megtudni, hogy mi is az igazság 2012 december 22 körül.






No comments: