Feb 14, 2016

Fizessem-é a földadót?


Egyszerű kérdés akár a székely pofon mely balról indul, és jobbról csattan, ám a válasz nem annyira egyszerű, de csattanós azért lehet.
Ha egy rövid kis igennel válaszolnék, akkor minden rendben lenne, sima és csattanómentes, de ma már nem tudom olyan könnyedén ezt kimondani mint hajdanán az oltár előtt.
Az ott kimondott igennek ugyanis vettem némi hasznát, ám a földek után sok évig fizetett adó egyelőre semmit nem hozott az asztalra, de még az asztal alá se.
Talán az lenne az oka, hogy akkor se mondtam igent rá, amikor bevezették? Meglehet ezt egy agyafúrt agy-gyurkáló profi be tudná beszélni sörényem alá, ha az alatta húzódó kéreg puhább lenne, és a csábos szavak áthatolnának rajta. Ám a koponyám kemény, így visszapattannak róla a bűbájos szavak, inkább ezek háttérzörejét engedi át, emiatt osztán inkább nemmel válaszolnék ez adó kérdésében.

No, de ha nemet mondanék? Hát bizonyára én lennék az első számú közellenség, és nem a dohány, ami bizony ma már veszélyesebb mint a vadkender, az alkohol, sőt a radioaktív sugárzás is kutyafüle mellette.
Minden politikus, valamint ezek árnyékában a semmitevésbe merülő tevékenységet folytató egyén(tisztelet a kivételnek), felhördülne, és büntetni kezdene, de úgy hogy attól koldulnék, akitől nem szabad, így ezért is megbírságolnának. Mert a demokrácia az büntet kérem, ami érthető, hiszen valamiből mindenkinek meg kell élni.
Ezért inkább amolyan ma divatos nemigennel válaszolok, melyet mindenki kedve szerint értelmezhet.
Ez tulajdonképpen válasz arra a kérdésre, hogy azok akiknek adózom, képesek-é megvédeni a földeket az idegen betolakodóktól? (Ez lenne ugyanis a földekért fizetett adó lényege.)

Hiszen az ők válaszukat is úgy értelmezem, ahogy épp akarom, mert hiába válaszolnak igennel, én mégis nemet látok benne egyelőre.
Ezt nemet nyíltan kimondani senkinek nem akaródzik, talán a büntető demokráciától félnének , vagy tán az ökörbélyegtől rettegnének?

Erre én nem akarok válaszolni, de azt tudom, hogy bármiként is pördül majd a kocka, az (ál)védelmezőknek baja nem esik, legfentebb verébadót rónak ki rájuk, amit nem kell beszolgáltatni, mert sokfelé védett állat immár a kis veréb, pedig nem is adófizető!

No comments: