Aug 2, 2014

Pólusváltás vagy háború?



A nagyvilág eseményeit figyelve, egyre jobban megerősödik bennem az a rossz érzés, hogy valakik olyan nagyszerűen meg tudják kavarni az emberek tájékozódó képességét mint a vándormadarakét a Föld mágneses pólusváltása, amivel legújabban ültetnék belém a halálfélelmet
Ez bizonyára nem lesz jó dolog se egyiknek, se a másiknak, de szerintem a vándormadarak jobban megsínylik, mert se iránytűjük nincs, se olvasni nem tudnak, így nagyon könnyen összetévesztik Afrikát az Antarktisszal, és ott bizony éhen fagynak szegények. Osztán mi szegény fejünk várhatjuk a tavaszt!

Azért mi emberkék akik olvasni is tudunk, vagy ha nem, akkor van iránytűnk szerencsésebbek vagyunk egy fokkal(nem sokkal), mert ha nagyon odafigyelünk, meg tudjuk találni a helyes irányt, bármennyire is zavarják különböző hullámok tájékozódó képességünket.
Mert zavarni zavarják, hogy eltájolódjunk, és sose arra figyeljünk amerre kéne, hanem teljesen más irányba, ahol a sok hűhó folyik a nagy semmiért, miközben az a valami, amire érdemes lenne odafigyelni, senkit nem érdekel.
Például itt vannak ezek a háborúzások, melyek engem egyelőre jobban aggasztanak mint a pólusváltás, mert valahogy egyre közelebb érzem őket magamhoz.
De van egy kis gondom, mert úgy érzem magáról a tényről, hogy újra HÁBORÚ VAN Európában!!!(alig egy köpésre tőlem), elterelődik a figyelem apróságokra, melyek a háború következményei.
Az emberek szinte nem is veszik észre, hogy ez mennyire veszélyes, ezen oknál fogva ugyanúgy repdesnek a háborús zónák felett mint gyanútlan vadrucák a csendes tó fölött, melynek nádasában vadász áll lesben.
A vadrucákat megértem, de azokat nem, akik repülőket eregetnek olyan térségek felett, ahol nem papírsárkányok és békegalambok repdesnek a levegőben, hanem okos és robbanó fejű rakéták, utána meg csodálkoznak és háborognak, ha véletlenül úgy eltalálják gépjüket mint vidám családapa céllövöldében az odatévedt szúnyogot.
(Szerencsére már észbe kaptak, más útvonalat választva, azóta az én fejem felett repdesnek, hogy a hideg rázná ki őket, mert engem már ráz a zaj miatt. No, meg félek, nehogy rám szottyanjon valamelyik, oszt agyő pólusváltás!)Ilyen esetben, aki nem a lelőtt repülő miatt háborog, hanem azon tűnődik, hogy kinek az érdeke háborúzni, abban felmerül a kérdés, felelőtlen légitársaság miatt történhet ilyesmi, vagy szándékos tettről van szó, hogy újabb konfliktusok szülessenek?

Mert ugyebár a fegyvergyárak működnek, a legújabb szabványok szerint még a szilvapálinkának is van szavatossági ideje, tehát bizonyára a golyóbisokat is egy idő után el kell használni, nehogy megrégiesedjenek, oszt gyomorrontást okozzanak a fogyasztóknak.
Az egyszer biztos, hogy aki fegyverek gyártásával foglalkozik, annak minden kis háború kapóra jön, és több mint valószínű nem a világbékén töri a fejét, mint ahogy az emberekkel ezt elhiteti.(már aki elhiszi, mert iránytűje mellé virtuális mágnest helyeztek.)
Azt is kötve hiszem, hogy azok az országok melyek nagy létszámú hadsereget etetnek, fő célként a békés együttélést tűzték volna maguk elé, ezzel csak azt etetik, aki fogyókúrán töri a fejét, ezért ezzel is jóllakik.
Ezen kívül sok olyan csoport, vagy szervezet működik az árnyékos oldalon, melyeknek érdeke a háborúk okairól elterelni a figyelmet bármi másra, a világvégétől kezdve a pólusváltásig.
Pedig ezen okok mögött van ám a kutya elásva, és nagyon büdös lenne, ha ezt exhumálnák! (Vagy exkutyálnák?)

Adnék egy háború okát kereső fejtörős példát, amin érdemes elgondolkodni.
Adva van nekünk, a demokratizálódás nevében kirobbant legújabb konfliktus, az ukrajnai háború, amelyik úgymond „nemes célok” miatt szedi áldozatait.
Ennek nyilvános oka az EU-s csatlakozás kérdése, de mi az ami nem nyilvános? Akarom mondani hol bujkál az érdek?
Nem hinném, hogy Ukrajnában kell keresgélni, mert nekem egy kicsit furcsa, hogy miért akar ez mindenképpen EU tag lenni, hiszen így elveszítheti területének háromnegyedét.
Hiszen az EU tagjaként köteles lesz visszaszolgáltatni a földeket jogos tulajdonosoknak. Na mármost, ha a lengyelek visszaigénylik részüket, a magyarok és románok úgyszintén visszakérik azokat a földeket melyek hajdan őseiké voltak, mi lesz akkor? Újabb konfliktusok, vagy pólusváltás?

Én a pólusváltásra tippelnék, és azon töröm a fejem, ha ez bekövetkezik, meg kell-e cseréljem az aksi pólusait az autóban, nehogy véletlenül fordítva induljak, oszt csak egy sebességgel haladjak háttal előre, és öttel az elejével hátra.

No comments: