Oct 1, 2016

Rózsaszínű hír

Minden nap csak rosszabbnál-rossz híreket lát, hall, olvas az ember, így egy kis fáradtságomba került, míg egy vidámabb színben tündöklő, stresszoldó hírecskére leltem:

Pedig ekkora véreb örködött
Ma Sárosfalván betörés történt. Özv. Ifj. Gerzsonné arra ébredt, hogy valaki matarász a párnája alatt. Legnagyobb meglepetésére egy fiatal betörőt pillantott meg az ágya mellett, de amint mesélte, nem sikoltott fel örömében, nehogy elriassza szegény flótást. A betörő idegesen keresgélt, de nem találta meg a pénzt, ami az ifjabbik özvegy  alatt zizegő, ökologikus szalmazsákba volt rejtve. Idősebbik özvegy Gerzsonné ezalatt nyugodtan hortyogott a szomszéd szobában, föld-süket lévén. Nyugodtan várt a kirabolandó özvegy is, de nyugtalankodni kezdett, amikor észrevette, hogy a betörő távozni készül.
Idegesen felült ágyában, és felszólította, hogy végezze el betörői kötelességének, a nemi erőszakra vonatkozó cikkely, dugós paragrafusát. Mivel a betörő határozottan visszautasította az ifjú 78 éves hölgy kérését, az dühében hozzávágta aranyakat érő tizennyolcadik századbéli porcelán bilijét. A bili összetört, a porul járt betörőt - akiről kiderült, hogy idült potenciazavara van, és otthon felejtette Viagra kapszuláját - kórházban ápolják.
Bejelentés egyik fél részéről sem érkezett, a két fél egyezségre jutott, a betörő kötelezte magát, hogy felépülése után merevítő pasztillákkal a zsebében, nyitott ajtón keresztül újból betör, és ez esetben az özvegy nem kér aranyat a drága biliért.
Így a rendőrség lezárhatta az ügyet, mielőtt megnyitotta volna.




No comments: