Feb 7, 2012

Ember-állat vagy állat-ember






Amikor felmerült bennem az ötlet, hogy elmélkedjek egy kicsit erről a különleges teremtményről egy kissé nehezemre esett eldönteni:-vajon milyen oldalról közelítsem meg a témát? Tudományos vagy dogmatikus legyen a hozzáállásom? Azért, hogy senki meg ne haragudjon, egy sikátort választottam, habár meglehet ezért még többen megharagszanak, habár megpróbálom a semlegességem megtartani, de nem garantálom, hogy sikerülni fog.
Kezdeném talán a kezdettel, ami nagyon különbözik a két oldal nézeteiben, de hasonlóságot is találni. Tudományos szempontból az ember nála alacsonyabb rendű fajból, azaz állatból fejlődött ki, míg az ellentétes oldalról úgy néz ki a helyzet, hogy magasabb rendű lénytől származik, itt tehát ég és föld különbség van, ám nagy a hasonlóság olyan szempontból, hogy senki nem tudja bizonyítani maga igazát. 


Lehetséges lenne mondjuk egy kompromisszum, azaz állat és szuper-lény kereszteződéséből alakult ki az ember, mint nemesebb állat vagy mint teremtőjénél alacsonyabb rendű lény, de az sem megvetendő elgondolás, hogy egy jól sikerült klónozás eredménye. Ezekkel a feltevésekkel remélhetőleg nem sértek meg senkit, hisz majdnem tudományosan bizonyítom egy Teremtő létezését, a két elmélet tehát nem zárja ki egymást. Számomra egyelőre csak Ádám kivitelezése homályos egy kicsit, mert Évának már biztos ...tovább az ÖRDÖGI KÖR c. e.bookban a publio.hu kiadónál

No comments: