Jul 6, 2014

Jaj neked te szegény ördög!





  Most már hivatalosan is addig űzhetnek, míg úgy ott hagyod kedves gazdád, mint dromedár a metángázt ügetés közben, de másfelől boldog lehetsz, mert ha visszakergetnek a pokolba, sosem fognak azzal vádolni, hogy te vagy a globális felmelegedés okozója.

Állítom ezt arra alapozva, hogy a L'Osservatore Romano vatikáni lap közölte a nagy hírt: a Szentszék hivatalosan elismerte a nemzetközi ördögűzők társaságának működését, és jóváhagyta e szervezet szabályzatát.
Akit tehát bosszantanak azok a kis ördögöcskék, az ezután nyugodtan, bizalommal és egy „kevéske” pénzzel fordulhat e csoport bármelyik tagjához, mert ezután nyugtát is kap a szolgáltatásért.
Ez több szempontból is jó, egyfelől bárkinek bizonyítani tudja, hogy megszabadult az ördögtől, másfelől hivatalosan reklamálhat, ha az kiűzés nem sikerült
Eddig ugyebár csak úgy mutyiban piszkálgatták ki az emberből az ördögöt (és zsebéből a pénzt), de ennek már vége, ezután nyíltan fog ez menni, és szerintem menni is fog! (Nem hiába mentett meg Noé atyánk annyi állatfajtát!)

Mert bizony a huszonegyedik században már úgy elszaporodtak az ördögök, hogy ember legyen a talpán az, akibe legalább egy bele nem bújt. Így nyugodtan állítom azt, bárki igénybe veheti egy ördögűző szolgáltatásait, akad hát nekik munka bőven, szerintem nem is fogják győzni, mert egyelőre csak kétszázötven tagja van a csoportnak szerte a nagyvilágban.
Ez bizony elenyészően kevés néhány milliárdhoz képest, habár kérdés kiből kell az ördögöt kihajkurászni, és ha akar-e mindenki megszabadulni e gonoszka lényektől.
Mert én például jól megvagyok velük, még ha fizetnének, akkor se engedném, hogy elzavarják belőlem a sok kis ördögfiókát.

Hiszen kit hibáztatnék, amikor szivarra gyújtok? Vagy megfogom a muskotályos üvegnek kerek fenekét, hogy muslicával együtt lenyeljem a levét? (Nem is beszélve olyan kerekded formák markolászásáról, melyek más tulajdona)
De bizonyára e sorok se születtek volna, ha ördöghiányban szenvednék.
Remélhetőleg, hogy az Inkvizíciót nem fogják bevezetni, és hivatalosan elismerni, mert akkor nekem is jaj, nem csak az ördögöknek!


No comments: